Новиот фитнес тренинг кој стана опсесија на славните

Изгледа чудно, но навистина делуваКолку навистина делува можете сами да се уверите, затоа што е достапно и кај нас!!! Доколку неодамна ви прелетале фотографии од Ashley Graham или Alessandra Ambrosio, со сигурност вашата првична реакција била WOW. Овие модели се опседнати со новиот фитнес тренд наречен Електо Мускулна Стимулација- ЕМС.

Прочитај повеќе

Како да го спречите јо-јо ефектот: диети и ризиците по здравјето

Донесовте одлука дека конечно е време за промени – да ослабете. Го пребарувате интернетот и ја пронаоѓате најновата диета која им помогнала на многу познати личности телото да си го доведат до перфекција. Брзи резултати за само месец дена до тело од соништата. Ја средувате исхраната, ги бирате само назначените намирници и не јадете после шест.

Прочитај повеќе

Болка во рамото – причини, вежби во комбинација со ЕМС тренинг

Болката во рамето може да влијае на секој дел од вашиот живот – при облекувањето, носењето торба или при возењето автомобил. Причините за болка во рамето можат да бидат различни, а лекувањето понекогаш многу долго и напорно.

Прочитај повеќе

Подготви го телото за на плажа – еве како!

Деновите се кратки, времето не е најдобро, а вашата желба да почнете да вежбате го достигна најниското ниво. Да, дефинитивно сте во зимски сон. “Летните тела изградени во зимскиот период“ се досадна фитнес мантра која има многу вистина. Затоа почетокот на годината е идеално време за будење и создавање здрави навики.

Прочитај повеќе

5 причини зошто цената на Maxifitm EMS тренингот е повисока од онаа за обичниот тренинг

За само неколку години ЕМС тренингот стана синоним за тренинг на иднината. Светските звезди одамна ги откриле неговите предности. Во Македонија ЕМС тренингот е достапен во Maxifitm студиото во Скопје. Дали сте некој кој е заинтересиран или едноставно се прашува „колку тоа ќе ме чини?“

Прочитај повеќе